Starter meghajtó elektronika

Schottleitner gyorskuplung meghajtó elektronika gyártása és felszerelése tűzoltó fecskendőkhöz

Az utóbbi években az importból származó, illetve hazai gyártmányú gépjármű fecskendők és különleges szerek úgynevezett starter rendszerrel bírnak. E rendszer feladata a féklevegő tartályokban lévő levegő megfelelő nyomásszinten való tartása, az akkumulátor(ok) csepptöltése és a motor hűtővíz megfelelő hőmérsékleten tartása.
Nevezett szerek szériatartozéka a beépített rendszer és a csatlakozó dugalj, valamint a csatlakozó fej és a felhúzó csiga. Nem tartozéka viszont a rendszert meghajtó elektronika és pneumatika. Ezt kiépíteni minden egyes szertárban egyedileg, a helyi körülmények messzemenő figyelembevételével lehet.

E feladat megoldására készült a BK 001 típusú starter rendszer meghajtó elektronika és pneumatika, mely a fenti feladatok végrehajtásán túlmenően rendelkezik a szükséges elektromos védelmi és érintésvédelmi kiegészítőkkel. Továbbá előnye BK 001 típusú meghajtó elektronikának és pneumatikának, hogy rendelkezik ún. szikraoltóval. Ennek célja, hogy kivetéskor megakadályozza a motorfűtés 220 V-os csatlakozásánál keletkező ívet a fejben, ami a fej beégéséhez vezethetne. Továbbá ez a berendezés növelt teljesítményű csepptöltővel bír, ami az akkumulátorok élettartamának növelésében játszik nagy szerepet.