Termékajánló

Álltalunk forgalmazott kompresszorok

Magasnyomású
  
 
További termékek
 
Középnyomású
  
 
További termékek
 
Notice: Undefined variable: evente in /home/httpd/www/budakapocs.hu/html/nevnap.php on line 42

Notice: Undefined variable: evente in /home/httpd/www/budakapocs.hu/html/nevnap.php on line 42
2023. június 10. szombat - Margit, Gréta
Címünk: 2030 Érd, Éva u. 53. | Mobil: (+36) 30/3141970  |  E-mail:
Buda-Kapocs - Gép- és Alkatrészgyártó Kft.
Termékek

Termékeink elsősorban a tűzoltóságok szakfelszereléseihez kapcsolódnak, minőségi és hatékony berendezéseket ajánlunk. Minden tekikntetben megfelelnek az előírásoknak, kezelésük egyszerű. Ajánlunk mobil tűzoltó tömlő nyomáspróbázó berendezést, valamint starter rendszer meghajtó elektronikát és pneumatikát tűzoltó gépjárművekhez.

 

Mobil tűzoltó tömlő nyomáspróbázó berendezés

A tűzoltó szakfelszerelések felülvizsgálatát a belügyminisztérium által kiadott rendelet szabályozza, mely szerint a készenlétben tartott tűzoltó tömlők nyomáspróbája évente elvégzendő. E feladat elvégzésére alkalmas az alábbiakban bemutatott berendezés. A nyomáspróbához szükséges víz vízhálózati ivóvízrendszerről, vagy adott esetben tűzcsapról "C" tömlő közbeiktatásával vezetendő a berendezés oldalán található kapocshoz. A nyomáspróbázandó tömlők feltöltése közvetlenül a vízforrásról történik a beépített visszacsapó szelepeken keresztül.

A nyomáspróba maga a beépített szivattyú segítségével történik.


Az automatikus légtelenítő szelepek vízütés elven működnek, nevezetesen a beáramló víz a tömlőben található maradék levegőt - gyakorlatilag ellenállás hiányában - jelentős sebességgel távolítja el a légtelenítő szelepen keresztül. Amikor a víz eléri a légtelenítő szelep lapot, a kialakult sebessége folytán vízütést gyakorol rá, így az lezár. Így nem kell senkinek a tömlő végén állni, és elzárni egy csapot amikor megjelenik a víz, miközben elázik a környék. Ezen a légtelenítőn gyakorlatilag semmi víz nem távozik légtelenítéskor. 

További képek a gépről itt.


Műszaki adatok:
 
Szállított közeg
Víz
Szívó oldali nyomás
Bar
min. 2, max. 4
Elérhető túlnyomás (max.)
Bar
24
Szállított mennyiség
l/perc
m3/óra

20
1.5

A szivattyú fordulatszáma
r.p.m.
650
Fokozatok száma
1
Hengerek száma
2
Hűtés
levegő/átfolyó víz
Kenés
Olaj
Betölthető olajmennyiség
Kg
0.28
Olaj típusa
Lásd. 2.fejezet
Elfogadott max. külső levegő/víz hőmérséklet
30 °C
Elfogadott külső minimum hőmérséklet
5 °C
Meghajtómotor
1 fázisú villanymotor
1.17 kW
Szívóoldali táp csatlakozás
"C" tömlő

Vissza a lap tetejére

 

Gyorskuplung meghajtó elektronika gyártása és felszerelése tűzoltó fecskendőkhöz

Az utóbbi években az importból származó gépjármű fecskendők és különleges szerek úgynevezett starter rendszerrel bírnak. E rendszer feladata a féklevegő tartályokban lévő levegő megfelelő nyomásszinten való tartása, az akkumulátor(ok) csepptöltése és  a motor hűtővíz megfelelő hőmérsékleten tartása.  

Nevezett szerek szériatartozéka a beépített rendszer és a csatlakozó dugalj, valamint a csatlakozó fej és a felhúzó csiga. Nem tartozéka viszont a rendszert meghajtó elektronika és pneumatika. Ezt kiépíteni minden egyes szertárban egyedileg, a helyi körülmények messzemenő figyelembevételével lehet.

E feladat megoldására készült a BK 001 típusú starter rendszer meghajtó elektonika és pneumatika, mely a fenti feladatok végrehajtásán túlmenően rendelkezik a szükséges elektromos védelmi és érintésvédelmi kiegészítőkkel. Továbbá előnye BK 001 típusú meghajtó elektronikának és pneumatikának, hogy rendelkezik ún. szikraoltóval. Ennek célja, hogy kivetéskor megakadályozza a motorfűtés 220 V-os csatlakozásánál keletkező ívet a fejben, ami a fej beégéséhez vezethetne. Továbbá ez a berendezés növelt teljesítményű csepptöltővel bír, ami az akkumulátorok élettartamának növelésében játszik nagy szerepet.

Vissza a lap tetejére

 

Minden jog fenntartva! 2019 Buda-Kapocs Kft.